Gruppo PIERALISI se razvila iz male tehničke radionice koju je osnovao Gospodin Adeodato Pieralisi 1888.godine u Monsanu, u Italiji. Krajem šezdesetih godina pršlog stoljeća uvedena je nova tehnologija ekstrakcije maslinovog ulja iz ploda masline i to centrifugiranjem, koja je omogućila tvrtki PIERALISI da postane vodeći svjetski proizvođač opreme u tom području, s udjelom većim od 70%. Tako razvijena automatska postrojenja za kontinuiranu centrifugalnu preradu maslina postala su prevladavajuća tehnologija u svijetu.

Najnovija tehnologija prerade na hladno (maksimalna temeratura tijesta u mijesilici 27 C) s ekstrakcijom ulja od komine i vegetativne vode u 2 faze (rijetka komina i praktički čisto ulje) patentirana od tvornice Pieralisi, jamči visoku kakvoću maslinovog ulja i veći radman (cca 1 - 1,5 %) od ostalih tehnoloških procesa. Nadalje, kompletan tehnološki proces je "zatvorenog" tipa, što znači da od trenutka kad su masline samljevene u tijesto, pa miješanjem u mijesilicama, grubom ekstrakcijom u dekanteru i konačno finom u vertikalnom separatoru, što jamči da nema kontakta sa zrakom - oksidacijom, što je najveći "neprijatelj" kakvoće maslinovog ulja.

Mjesilice na sebi imaju u jednom dijelu staklene poklopce kroz koje se i vizualno prati proces mješanja, s početkom odvajanja ulja na površini tijesta, te svaka mjesilica za sebe ima autonoman sustav grijanja, vrijeme miješanja, količinu i ime krajnjeg korisnika, što je sve kontrolirano komplet automatskim računalnim sistemom.

Konačna filtracija ulja u vertikalnom separatoru - automatskim posebno konstruiranim na način da nema potrebe zaustavljanja istog, te demontažom i pranjem čeličnih tanjura, omogućava kontinuiran automtski rad tijekom cijele sezone prerade.Točnije, separator nije potrebno rastavljati i čistiti cijelo vrijeme prerade, već se to vrši automatskim putem pomoću centripetalne pumpe i tzv. uređaja Mister Cip za pranje.

Pieralisi MOLINOVA ULJARE u konačnici, treba naglasiti da je tvrtka Pieralisi prisutna na ovom području više od 100 godina, točnije prva uljara na tradicionalni način prerade, mljevenje putem kamenih mlinova i prešanjem presama, instalirana je 1906.g.